Honlapunk cookie-kat használ, ez a technológia segít bennünket, hogy fejleszthessük szolgáltatásainkat, marketing tevékenységünket. Ha tovább böngészi honlapunkat azzal hozzájárul a cookie-k használatához. Elfogadom
Termékek Menü

Új otthonfelújítási program indul

Egymillió forint önrész mellett maximálisan 6 millió forintos támogatás vehető igénybe az 1990 előtt épült családi házak energetikai korszerűsítésére. A támogatás fele kamatmentes hitel, a másik fele vissza nem térítendő támogatás.

 

A támogatás olyan ingatlanokra vehető igénybe, amelyek rendelkeznek vezetékes gázzal, emellett feltétel az épület életvitelszerű használata. Várhatóan 20 ezer családi ház energetikai korszerűsítése valósul meg. A pályázaton nyertes családok 26-35 ezer Ft közötti törlesztőrészletre számíthatnak. A kamatmentes hitelt 8 év alatt kell visszafizetni.

Az állami program a melegvizes rendszer korszerűsítésére, nyílászárók cseréjére, épületek hőszigetelésére valamint gázkazáncserére vehető igénybe. Elvárás, hogy a beruházások eredményeként 30%-os energiafogyasztás-csökkentést érjenek el az érintett ingatlanoknál.

Ennek fényében fontos, hogy a nyertesek okosan döntsenek a pénz felhasználásáról. A legtöbb meleg levegő hiányos szigetelés esetén a falakon át szivárog ki, ami akár 30-40%-os hőveszteséget is okozhat. Emiatt érdemes hosszútávú és biztos megoldásokban, komplex rendszerben gondolkodni, amivel akár 50% energiahatékonysági javulás is elérhető. Lényeges, hogy egész épületet szigeteljük,  különben hőhidak alakulhatnak ki a kevésbé szigetelt területek határain. A nedves falaknál is kiemelt figyelmet kell fordítani a megfelelő vízszigetelésre, mert enélkül a hőszigetelés hatékonysága csökken.

Ajánlott szakértői segítséget igénybe venni a tervezés és a kivitelezés folyamatába, melynek során figyelembe kell venni az épület egyedi adottságait. Ennek elmulasztása esetén a végeredmény messze elmaradhat a várakozásainktól.

Az otthonunkra hosszú távú befektetésként kell tekinteni. Az energiatudatos megoldások nemcsak a rezsiköltségeket csökkentik jelentősen, hanem növelik a komfortérzetet, és fenntarthatóbb jövőt alapoznak meg gyermekeink és unokáink számára is. Nem utolsó szempont, hogy mindezek által az ingatlan értéke is növekszik.

A Micorexnél minden alapanyagot megtalál, ami egy korszerűsítéshez szükséges! Válogasson széles szigetelés kínálatunkból és vegye igénybe ingyenes szigetelés kalkulátor szolgáltatásunkat a kereskedésünkben!