Honlapunk cookie-kat használ, ez a technológia segít bennünket, hogy fejleszthessük szolgáltatásainkat, marketing tevékenységünket. Ha tovább böngészi honlapunkat azzal hozzájárul a cookie-k használatához. Elfogadom
Termékek Menü

Tetőcserép, betoncserép és cserép kiegészítők akciós áron

A tetőcserép a fejlett országokban máig a legnépszerűbb tetőfedő anyag. Tartós sikere a természetes tulajdonságainak, több száz éves hagyományának, a költséghatékony és fejlett gyártási technológiának köszönhető. A tető védi az épületet a mechanikai hatásoktól és a csapadék behatolásától. A tető élettartama befolyásolja az épület szerkezetének teljes tartósságát és biztonságát, és nagyban függ a külső vízzáró tetőszerkezet helyes kivitelezésétől. 

Milyen tetőcserepet válasszak?

A tetőcserepeknek számos különböző típusa létezik. A megfelelő tetőcserép kiválasztása fontos lépés a tetőtervezésben. A kiválasztott cserép típusa határozottan befolyásolja az elérni kívánt esztétikai megjelenést.

A tetőcserép természetesen az egyik legnépszerűbb tetőfedő anyag, amely a díszítőképességet és a funkcionalitást ötvözi. Amikor egy bizonyos cserép mellett dönt, figyelembe kell vennie a terület klimatikus jellemzőit, az épület szerkezetét, valamint a saját preferenciáit és pénzügyi lehetőségeit. Segítünk Önnek gondosan megfontoltan választani, ha alaposan megvizsgálja a tetőfedő anyag alapvető különbségeit:

Ennek a kérdésnek az eldöntését először a cserép alapanyagának a kiválasztásával kell kezdeni. 

Betoncserép jellemzői:

A betoncserép cementhabarcsból (cement, homok, víz) készül. A tetőfedő anyag gyártási fázisai egyszerűek: az összetevők keveredése, a cserép kialakítása, a színezés. A csempe egy speciális kamrában egy nap alatt megszárad, majd az eljárást megismétlik, majd a befejezett burkolólapokat körülbelül egy hónapig érlelik. A vegyi anyagokat nem adják hozzá a folyamat során, a vas-oxidot színező pigmentként használják. Az összetevők nem károsítják az emberi egészséget, így környezetbarát anyagok. Megjelenésében hasonlít a klasszikus természetes kerámia cserépre.

A betonlapok nagy szilárdságúak, tartósak, fagyállóak, valamint kiváló hang- és hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. A hátránya a tetőfedő anyag nagy tömege, amely megnövelt épületszerkezetet igényelhet.

  • Víz, homok, cement és színezőanyagok keverékéből álló nagy szilárdságú tetőcserép
  • a betoncserepet már több, mint 150 éve használják az építőiparban tetőfedésre.
  • Alacsony környezeti terhelés, hosszú élettartam, kiváló ár / érték arány jellemzi.

Kerámia (agyag) cserép jellemzői:

Az ilyen tetőcserepeket tégla-, kő- és faépületekhez, valamint a régiek építésű házak felújításához használják. Az alapanyagai különböző fajtájú agyagok, amelyek meghatározott arányban alaposan összekevernek. Ezután az agyag hőkezelésen megy keresztül, amely segít abban, hogy ugyanolyan sűrűséget és egyenletesen elosztott színt kapjon. A bevonat nem befolyásolja a cserép élettartamát, de drasztikusan megváltoztathatja az épület megjelenését. 

A kerámia tetőcserép tűzálló, és mérete nem csökken az extrém hőmérséklet és napsütés hatására sem. Az ilyen burkolatok jó hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. A kerámia cserép felületét a gyártás során korszerű módszerekkel színes mázzal borítják, ami még vonzóbbá teszi őket.  A kerámia burkolatok magas fagyállóságát (több mint 200 ciklus) érdemes még megemlíteni.

  • Évszázadok óta használja az emberiség a bányászott és kiégetett agyagból előállított kerámia tetőcserepet.
  • Természetessége, melegsége, rendkívül nagy forma, felület és színválasztéka lehetővé teszi, hogy megfeleljen a legkülönfélébb igényeknek, személyes ízléseknek is.

Ismerje meg a hazai tetőcserép gyártókat!

Ha megvan az alapanyag, válasszon gyártót!

Betoncserép érdekli?

Ragaszkodik a kerámia cseréphez?

Válasszon az alábbi cserép gyártók termékei közül, akár ingyenes kiszállítással is az ország egész területére!