Honlapunk cookie-kat használ, ez a technológia segít bennünket, hogy fejleszthessük szolgáltatásainkat, marketing tevékenységünket. Ha tovább böngészi honlapunkat azzal hozzájárul a cookie-k használatához. Elfogadom
Termékek Menü

Felújítják a miskolci Semmelweis Kórház több részlegét

Megújul a kórház: a fejlesztés része annak a több mint 4,6 milliárd forintos uniós forrásból megvalósuló projektnek, amelynek köszönhetően 11 egészségügyi intézményt korszerűsítenek 3 megyében.

Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató főorvosa az MTI-nek elmondta: az Új Széchenyi Terv pályázatán elnyert pénzből tizenegy észak-magyarországi kórházban fejlesztik a rehabilitációs ellátórendszert. A projekt az általa vezetett intézmény vezetésével valósul meg, a konzorciumba bevont kórházak az egész észak-magyarországi régió rehabilitációs ellátását ölelik fel. A beruházás csaknem 940 millió forintba kerül, ebből csaknem 87 millió forintot különböző eszközök beszerzésére fordítanak, a többit építészeti munkákra költik. A kivitelezés befejezése után az egészségügyi intézmény a régió legnagyobb, pszichiátriai ellátás nyújtó kórháza lesz, a pulmonológiai és mozgásszervi rehabilitációs fejlesztés pedig az osztályok részleges felújítását, komfortosítását foglalja magában. A rehabilitációs ellátórendszer fejlesztését célzó projektnek köszönhetően Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 6 kórház különböző részlegei újulnak meg.

Teljes cikk: Epülettár: Kórházfelújítás 3 északi megyében