Honlapunk cookie-kat használ, ez a technológia segít bennünket, hogy fejleszthessük szolgáltatásainkat, marketing tevékenységünket. Ha tovább böngészi honlapunkat azzal hozzájárul a cookie-k használatához. Elfogadom
Termékek Menü

Elindult a gyártás a vásárosnaményi Interspan Kft. üzemében

Elindult a gyártás az Interspan Kft. vásárosnaményi üzemében. A 30 milliárd forintos beruházással felépített, a svájci Swiss Krono Grouphoz tartozó Interspan Faipari Kft. új üzemében.

Seregi Barnabás elmondta, az egykori - 2011-ben bezárt - faforgácslapgyár területén az építőiparban és csomagolóiparban felhasználható, fából készült OSB-lapok gyártását kezdték el. A faipari üzembe telepített legmodernebb présgép segítségével a jövőben évente 300 ezer köbméter OSB-lapot gyárt le a társaság. Az új üzem gyártósorán szakemberek jelenlétében szerdán készült el az első termék - tette hozzá az ügyvezető igazgató. Seregi Barnabás tájékoztatása szerint az üzemben 108 munkavállalót foglalkoztatnak. A termelés beindításához a vásárosnaményi telephelyen rendelkezésre álló gyártó- és feldolgozóegységet használták fel. A korábbi tájékoztatás szerint a gyártáshoz évente félmillió köbméter frissen kitermelt faanyag szükséges, az ehhez szükséges alapanyagot a tervek szerint Magyarország mellett Romániából, Szlovákiából és Ukrajnából szerzik be. A vásárosnaményi üzem a Swiss Krono legújabb és legmodernebb OSB-gyára, az itt készült termékeket nagyrészt külföldön értékesíti majd a társaság.